Nog meer impulsiviteit

“Ik maak geen plannen, mijn leven bestaat uit het ene impulsieve idee dat mij weer bij het andere impulsieve idee brengt.”

Vorige week donderdag sprak ik over impulsiviteit en AD(H)D en gaf ik jullie daar wat meer informatie over. Vandaag wil ik daar graag nog iets aan toevoegen, iets waar ik vrijwel dagelijks tegenaan loop. Vol energie en met heel veel enthousiasme ergens aan beginnen en het vervolgens niet af kunnen of willen maken. Herkenbaar?

Inmiddels weten jullie, de meesten dan, dat ik gediagnostiseerd ben met het subtype van AD(D)H, ook wel ADD genoemd. Vaak is er bij dit subtype geen sprake van hyperactiviteit of impulsiviteit, maar laat ik nu weer nét die uitzondering op de regel zijn. We bruisen echter wel allemaal (AD(H)D en ADD) van de ideeën en plannen, maar we vinden het lastig om eraan te beginnen. Zijn we er dan toch eenmaal aan begonnen, dan vinden we het knap lastig om het af te maken. Impulsiviteit speelt daarbij een grote rol.

We barsten dus van allerlei wilde ideeën, maar hoe beginnen wij daar dan aan? We vinden het dus lastig en soms gaan daar dagen of zelfs weken aan vooraf. Of toch niet, ineens komt impulsiviteit om de hoek kijken. Voor we het weten en zonder na te denken, nemen we een besluit en komen onze wilde ideeën tot leven. De uitwerking en het afmaken daarentegen, dat kunnen of willen we niet altijd. We hebben namelijk niet altijd nagedacht over een plan of structuur.

Ook mijn blog is op deze manier tot stand gekomen en neem ik dus even als voorbeeld. Sinds vorig jaar zomer (2019) liep ik al met het idee rond om een blog te beginnen over AD(H)D. Ontzettend enthousiast was ik, maar ik wist aan de andere kant totaal niet hoe ik het moet aanpakken. Vervolgens was ik een jaar verder en op een willekeurige dag, zonder er ook maar even over na te denken, ben ik begonnen. Geen plan, geen structuur, ik ben gewoon begonnen en ik zou wel zien waar het schip zou stranden.

Voilà, nu zijn we hier en merk ik dat ik het af en toe best lastig vind om van mijn wilde idee iets moois en leuks te maken (oeps). Ja, ook ik ben nog zoekende met mijn impulsiviteit en alle wilde ideeën, maar dat maakt het misschien ook wel leuk. Vergeet alleen niet, een plan, de uitwerking en het afmaken is stiekem ook belangrijk.

Wil je een reactie achterlaten, maar niet je naam of e-mailadres achterlaten? Geen probleem, dat kan ook, vul alleen de reactie in en klik op reactie plaatsen.

Eén reactie op “Nog meer impulsiviteit”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: