It’s ADHD Awareness Month!

Dutch? Scroll down!

Some of you already knew some of you didn’t, but October is AD(H)D Awareness Month! In my blog from last week, I told you what AD(H)D Awareness Month exactly is. Various AD(H)D organizations aim to bring awareness/knowledge about AD(H)D to the attention. I’d like to contribute to this during this month, and I hope you do too!

This year’s theme is dedicated to Common Questions: Reliable Answers. Following my last blog, someone asked me why I started this blog. Why I think it’s important to talk about AD(H)D. That’s why I thought it would be a great idea to kick off the first day of AD(H)D Awareness Month with the very first blog I wrote back in May. Certain pieces will be recognizable for some of you, my supporters from the start (you are the best). To all my new followers and readers, I’d like to say, welcome!

The TV program ADHDennis from SBS6 together with Dennis Weening and an article from the AD ‘ADHD does not have to be fixed’ by Cathelijne Wildervanck (2020) made me think a lot. Lots of doubts and thoughts finally brought us here. I have AD(H)D, I think it is time to talk about AD(H)D. It is time for me to talk about life with AD(H)D myself.

I’m Sanne, a chaotic perfectionist and, according to many, the perfect example of someone with AD(H)D. From a very young age, I was already left out, I was the outsider and had a hard time keeping up with the rest. Why that was the case has remained unanswered for me for a very very long time. I only received an answer about four years ago. I was diagnosed with AD(H)D. Absolutely every piece of the puzzle fell into place. To be clear, the letter H is in between brackets for me. AD(H)D includes ADHD itself, ADD and the combined type. ADD/combined is my hallmark. The difference? They say ADHD’ers are busy and people with ADD should be ‘calmer’.

So four years ago I was told that I have AD(H)D. Since then, I’ve always been looking for information about AD(H)D, because I wanted to understand what was going on with me. Why does my brain not work as a normal brain? I functioning differently, why is that? Where can I find my answers? What I eventually found were websites of psychologists, psychiatrists, hospitals and scientific articles. Very interesting of course, but until a few months ago I was looking for experiences, knowledge and opinions of fellow AD(H)D’ers. In the end, I found nothing. You know what? Why don’t I just do it myself, share experiences and knowledge? After all, AD(H)D’ers are not strange, weird or quirky, we are also just people?

Ask me anything!

Because the theme of AD(H)D Awareness Month 2020 is all about: Common Questions: Reliable Answers, I would like to address you. What do you want to know? Are there any questions you would like answers to? It can be anything! You can leave a comment or send me, if you feel more comfortable with that, a message via my socials. I like to hear from you!

Do you want to leave a comment, but don’t want to leave your name or email address? No problem, you can, just fill in the comment section and click post comment.


It’s ADHD Awareness Month!

Sommigen wisten het al, sommigen ook niet, maar oktober is AD(H)D Awareness Month! Vorige week heb ik in mijn blog verteld wat AD(H)D Awareness Month precies inhoudt. Verschillende AD(H)D organisaties hebben het doel om het bewustzijn/kennis rondom AD(H)D onder de aandacht te brengen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen tijdens deze speciale maand en ik hoop jij ook!

Het thema van dit jaar staat in het teken van: Veelgestelde vragen: Betrouwbare antwoorden. Naar aanleiding van mijn laatste blog vroeg iemand me waarom ik ben begonnen met deze blog. Waarom ik het belangrijk vind om over AD(H)D te praten. Het leek me daarom een goed idee om de eerste dag van AD(H)D Awareness Month af te trappen met mijn allereerste blog. Voor een aantal van jullie zullen bepaalde stukjes herkenbaar zijn, mijn supporters vanaf het begin (jullie zijn de beste). Voor alle nieuwe lezers, welkom!

Het tv-programma ADHDennis van SBS6 samen met Dennis Weening en een artikel van het AD “ADHD hoeft niet gefikst te worden” van Cathelijne Wildervanck (2020) hebben me flink aan het denken gezet. Veel twijfels en lang nadenken, het heeft met uiteindelijk toch hier gebracht. Ik ben AD(H)D’er en ik vind dat het tijd is dat er over AD(H)D gesproken wordt. Het is tijd dat ik zélf over het leven met AD(H)D praat.

Ik ben Sanne, een chaotische perfectionist en daarnaast volgens velen het perfecte voorbeeld van een AD(H)D’er. Vanaf kleins af aan viel ik al buiten de boot, was ik het buitenbeetje en kon ik nooit echt goed meekomen met de rest. Waarom dat zo was, is voor mij lange tijd onbeantwoord gebleven. Zo’n vier jaar geleden kreeg ik daar pas antwoord op, ik werd gediagnostiseerd met AD(H)D en werkelijk álle puzzelstukjes vielen op hun plek. Voor de duidelijkheid, de letter H staat voor mij tussen haakjes. Onder AD(H)D valt namelijk ADHD zelf en ADD, ADD is mijn stempel. Het verschil? ADHD’ers zijn druk ADD’ers zijn “rustiger”. Is dat ook meteen duidelijk.

Vier jaar geleden werd mij dus verteld dat ik AD(H)D heb. Sindsdien ben ik altijd op zoek geweest naar informatie over AD(H)D, omdat ik wilde begrijpen wat er met mij aan de hand was. Waarom werken mijn hersenen niet zoals anderen? Waarom functioneer ik niet zoals anderen? Waar vind ik mijn antwoorden? Wat ik uiteindelijk vond, waren websites van psychologen, psychiaters, ziekenhuizen en wetenschappelijke artikelen. Hartstikke interessant natuurlijk, maar tot een aantal maanden geleden was ik op zoek naar ervaringen, kennis en meningen van mede-AD(H)D’ers. Uiteindelijk heb ik bijna niets gevonden. Weet je wat? Waarom gaan we het niet gewoon zelf doen, ervaringen en kennis delen? AD(H)D’ers zijn namelijk niet vreemd of raar, wij zijn ook gewoon mensen?

Omdat het thema van AD(H)D Awareness Month 2020 in het teken staat van: Veelgestelde vragen: Betrouwbare antwoorden, wil ik me graag richten tot jou. Wat wil je weten? Zijn er vragen waar jij antwoord op wil hebben? Het mag echt alles zijn! Je kan een reactie achterlaten of stuur me, als jij je daar prettiger bij voelt, een berichtje via mijn socials. Ik hoor graag van je!

Wil je een reactie achterlaten, maar niet je naam of e-mailadres achterlaten? Geen probleem, dat kan ook, vul alleen de reactie in en klik op reactie plaatsen.

Eén reactie op “It’s ADHD Awareness Month!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: