How common is AD(H)D?

Dutch? Scroll down!

Last week I gave you guys a set of questions to choose from. I would put the question with the most votes in the spotlight. Want to know which question I put in the spotlight last week? Check it out.

In the end, it worked out quite well, so I decided to do it again this week. Yeah, maybe I’m a bit lazy (sorry not sorry). This week’s questions? Question 1: What is the difference in AD(H)D between men and women? Question 2: How common is AD(H)D in children and adults? Want to know what it eventually turned out to be? You must have already seen it in the title. How common is AD(H)D in children and adults?

How common is AD(H)D in children?

Unsurprisingly, AD(H)D is more common in children than adults. Children with AD(H)D are generally easily distracted and cannot keep attention for long. They are often also very energetic. To be clear, no, not every child that is unable to sit still, easily distracted or dreamy has AD(H)D.

Among children, boys are more often diagnosed with AD(H)D than girls. Hello, prejudices! Yes, comments are repeatedly made about that, I don’t really understand why. Okay, boys are more likely to be diagnosed with AD(H)D. So what?

In the Netherlands, about 4% of children have AD(H)D. In the United States, approximately 6 million children have AD(H)D. Worldwide, about 7% of children have AD(H)D.

How common is AD(H)D in adults?

“AD(H)D? Isn’t that a disease that busy kids have?” Uh, that sentence does hurt a little bit. First of all, AD(H)D is NOT a disease, besides that, adults can also have AD(H)D. Oh, and kids grow up at some point too, that doesn’t mean AD(H)D will just go away.

Adults who don’t get their diagnosis until later and not in childhood? It is possible. I didn’t get my diagnosis until I was 18. How? Adults who are not diagnosed until later often feel that they do things slightly different from the rest of the world. Our view of the world is sometimes called original. Funny, but often we are just not understood and appreciated at all. At some point, we run into things, we have already had many ups and downs. We try even harder, which ultimately comes at the expense of ourselves. And then, well, there you are.

According to the latest figures, there are currently about 123,000 adults in the Netherlands with AD(H)D. In the United States, about 4% to 5% has AD(H)D. Globally, about 3% of adults have AD(H)D.

Do you want to leave a comment, but don’t want to leave your name or email address? No problem, you can, just fill in the comment section and click post comment.


Hoe vaak komt AD(H)D voor?

Vorige week gaf ik jullie de mogelijkheid om een keuze te maken tussen twee vragen. De vraag met de meeste stemmen, zou ik in de spotlight zetten. Weten welke vraag ik vorige week in de spotlight heb gezet? Check mijn laatste blog!

Werkte uiteindelijk best wel goed, dus ik besloot om dat deze week weer zo te doen. Ja, misschien ben ik een beetje lui (sorry not sorry). De vragen van deze week? Vraag 1: Wat is het verschil in AD(H)D tussen mannen en vrouwen? Vraag 2: Hoe vaak komt AD(H)D voor bij kinderen en volwassenen? Weten wat het uiteindelijk geworden is? Je zal het vast al gezien hebben in de titel. Hoe vaak komt AD(H)D voor bij kinderen en bij volwassenen?

Hoe vaak komt AD(H)D voor bij kinderen?

AD(H)D komt, misschien niet heel verrassend, vaker voor bij kinderen dan bij volwassenen. Kinderen met AD(H)D zijn over het algemeen snel afgeleid en kunnen niet lang ergens de aandacht bij houden. Vaak zijn ze ook nog erg bewegelijk. Voor de duidelijkheid, nee, niet ieder druk, dromerig of bewegelijk kind heeft AD(H)D.

Onder kinderen krijgen jongens vaker de diagnose AD(H)D dan meisjes. Hallo, vooroordelen! Ja, vaak worden daar opmerkingen over gemaakt en ik snap niet goed waarom. Oké, jongens krijgen nu eenmaal vaker de diagnose AD(H)D. Nou en?

In Nederland heeft zo’n 4% van de kinderen AD(H)D. In de Verenigde Staten hebben ongeveer 6 miljoen kinderen AD(H)D. Wereldwijd heeft zo’n 7% van de kinderen AD(H)D.

Hoe vaak komt AD(H)D voor bij volwassenen?

“AD(H)D? Dat is toch een ziekte die drukke kinderen hebben?” Uh, die zin doet wel eventjes pijn hoor. AD(H)D is ten eerste géén ziekte en daarnaast, ook volwassenen kunnen AD(H)D hebben. Oh en kinderen worden op een gegeven moment ook volwassen en dat betekent niet dat AD(H)D verdwijnt.

Volwassenen die hun diagnose pas later krijgen en niet in de kindertijd? Het is mogelijk. Ik kreeg mijn diagnose pas toen ik 18 was. Hoe dan? Volwassenen die pas later hun diagnose krijgen, hebben vaak het gevoel dat ze dingen nét even anders doen dan de rest van de wereld. Onze kijk op de wereld wordt wel eens origineel genoemd. Grappig, maar vaak worden we gewoon totaal niet begrepen en gewaardeerd. Op een gegeven moment lopen we tegen dingen aan en hebben we al veel ups en downs achter de rug. We doen nóg harder ons best, wat uiteindelijk ten koste gaat van onszelf. Ja, daar sta je dan.

Volgens de laatste cijfers zijn er momenteel zo’n 123.000 volwassenen in Nederland met AD(H)D. In de Verenigde Staten heeft ongeveer 4% tot 5% AD(H)D. Wereldwijd gezien heeft ongeveer 3% van de volwassenen AD(H)D.

Wil je een reactie achterlaten, maar niet je naam of e-mailadres achterlaten? Geen probleem, dat kan ook, vul alleen de reactie in en klik op reactie plaatsen.

Eén reactie op “How common is AD(H)D?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: