The difference between men and women

It’s now the last week of October, which means that it’s also the last week of ADHD Awareness Month. Time flies, sometimes I forget that. In the past month, I have learned a lot. I have attended various webinars, read a lot and also listened a lot to others within the AD(H)D community. The month October has certainly brought awareness to AD(H)D again! Of course, I will keep bringing awareness to AD(H)D through my blog.

To close ADHD Awareness Month, I gave you, my followers, a set of questions again. Which question will I address in this blog? Question 1: What is the difference in AD(H)D between men and women? Question 2: Isn’t AD(H)D just an excuse for laziness?

Quick start

Several studies have shown that the symptoms of AD(H)D in men and women are much more alike than they differ from each other. Okay, so you wouldn’t say that there is much of a difference. Oh wait, there is! If you ask men and women what the experiences are with AD(H)D, you will see some differences. Interesting!

Hi there, handsome man!

I briefly described it in my previous blog. Boys, and men, are more often diagnosed with AD(H)D than girls and women. Yes, there are the prejudices again. Does that say something about AD(H)D and men? No, absolutely not (at least I think so). 

Furthermore, boys and men are generally more physically restless than women. Just an example. Boys and men are busy, restless in with what they do and can’t sit still. 

Boys and men are also more likely to suffer from aggressive or criminal behaviour and addictions. No, not every boy or man with AD(H)D is aggressive, a criminal or has an addiction! My younger brother also has AD(H)D, he is completely fine (sometimes annoying tho).

Hello pretty woman! 

Girls and women aren’t boys and men (duh). The symptoms of AD(H)D in men and women are quite similar, but not always. AD(H)D is often associated with being restless. Women, on the other hand, display different AD(H)D behaviour. For example, women can talk very much. The consequences? AD(H)D is sometimes overlooked in girls and women.

Besides that, women are generally more likely to suffer from mood swings, depression and anxiety. Which is caused by female hormones (very lovely, but not really).

Researchers are currently investigating whether there is a real difference in AD(H)D diagnoses between men and women, or whether differences in the number of diagnoses are due to other factors. We will see.

Do you want to leave a comment, but don’t want to leave your name or email address? No problem, you can, just fill in the comment section and click post comment.


Wat is het verschil in AD(H)D tussen mannen en vrouwen?

Het is inmiddels de laatste week van oktober, wat betekent dat het ook de laatste week van ADHD Awareness Month is. De tijd gaat snel, soms vergeet ik dat wel eens. De afgelopen maand heb ik zelf veel geleerd. Ik heb verschillende webinars bijgewoond, veel gelezen en daarnaast ook veel geluisterd naar anderen binnen de AD(H)D-community. De maand oktober heeft AD(H)D zeker weer even onder de aandacht gebracht! Natuurlijk blijf ik AD(H)D onder de aandacht brengen door middel van mijn blog.

Om de ADHD Awareness Month af te sluiten, heb ik jullie, mijn volgers weer een keuze gegeven. Welke vraag zal ik in deze blog behandelen? Vraag 1: Wat is het verschil in AD(H)D tussen mannen en vrouwen? Vraag 2: Is AD(H)D niet gewoon een excuus voor luiheid?

Om even te beginnen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de symptomen van AD(H)D bij mannen en vrouwen veel meer op elkaar lijken dat dan ze van elkaar verschillen. Oké, dus toch niet zoveel verschil zou je zeggen? Stiekem toch wel. Vraag je namelijk wat de ervaringen zijn met AD(H)D, dan zie je toch wel wat verschillen. Interessant!

Hallo daar, leuke man!

In mijn eerdere blog heb ik het al even kort beschreven. Jongens, en dus ook mannen, krijgen vaker de diagnose AD(H)D dan meisjes en vrouwen. Ja, daar zijn de vooroordelen weer. Of dat iets zegt over AD(H)D en mannen? Nee, absoluut niet (dat vind ik althans).

Verder zijn jongens en mannen over het algemeen wel fysiek onrustiger dan vrouwen. Voorbeeld. Jongens en mannen zijn heel druk in hun doen en laten.

Ook kampen jongens en mannen vaker met agressief gedrag/criminaliteit en verslavingen. Nee, niet iedere jongen of man met AD(H)D is agressief of een crimineel! Mijn jongere broer heeft ook AD(H)D en hij is helemaal in orde (soms wat vervelend).

Hallo knappe vrouw!

Meisjes en vrouwen zijn geen jongens en mannen (duh). De symptomen van AD(H)D bij mannen en vrouwen lijken best veel op elkaar, maar toch ook weer niet helemaal. Vaak wordt AD(H)D geassocieerd met ‘druk zijn’. Vrouwen daarentegen vertonen, om het even makkelijk te houden, ander AD(H)D-gedrag. Wij vrouwen kunnen bijvoorbeeld heel druk praten. Het gevolg? AD(H)D wordt bij meisjes en vrouwen wel eens over het hoofd gezien.

Verder hebben vrouwen over het algemeen vaker last van stemmingswisselingen, depressies en angst. Gevalletje vrouwelijke hormonen (hartstikke fijn, maar niet heus).

Onderzoekers zijn momenteel nog aan het onderzoeken of er een echt verschil is in AD(H)D-diagnoses tussen mannen en vrouwen, of dat verschillen in het aantal diagnoses te wijten zijn aan andere factoren. We zullen zien.

Wil je een reactie achterlaten, maar niet je naam of e-mailadres achterlaten? Geen probleem, dat kan ook, vul alleen de reactie in en klik op reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: