My day while working from home

Dutch? Scroll down!

It has been a while. I know… About two weeks, I believe. Oops. The last few weeks have been very busy, and it’s getting even busier (mild panic attack incoming). It is a horrible excuse, I know. But my head is literally working overtime (if that’s proper English).

What were we talking about last time?

In my last blog post, I talked about working from home with AD(H)D. Because it is hard (understatement). In my previous blog post, I couldn’t say everything I wanted to say. I like to talk AND talk a lot, so what do we do? Writing a second blog post about working from home, you could choose. More tips about working from home with AD(H)D, believe me, tips enough! Or about working from home with me, my AD(H)D and everything that comes with it. In the end, you chose the latter. A. Ma. Zing. Because now I have to write down what I do, where I do it and when I do it. Now let’s hope that my supervisor and my colleagues at my internship don’t take this too seriously. Maybe they’ll think I’m not doing anything? Hello to you, I work very hard!

Time to wake up!

Because I work from home, I don’t have to travel to the office, which means I can stay in bed for almost an hour longer (I like that very much). Hm, working from home isn’t that bad? At 07:00 a.m. my alarm clock goes off, between 07:00 a.m. and 07:30 a.m. I get up. From pyjamas to sportswear. Often then, not always, sometimes my tracksuit is also alright. Waking up with a cup of coffee, because I really CAN’T start my day without coffee. Then I do 30 minutes of yoga. I’m absolutely not a professional, but hey, I have to do something. Then I have breakfast, I freshen up and then my day begins. So far, I’m doing fine, if I say so myself.

And then what?

It is now about 08:45. Okay, shit, what do I need? Checklist? Checklist. Where’s my checklist?! This is how it goes almost every morning, both in the office and at home. This checklist consists of small tasks that I do before I continue my day. Checking my e-mail, checking deadlines and making a schedule for the morning.

At 10 a.m. the first alarm clock rings. What, an alarm clock? Yes, of course. These alarm clocks ensure that I don’t forget to eat and drink. They make sure that I keep myself alive (literally). Because I seriously forget to eat, drink and take breaks. I can lose myself so much in certain things that I forget everything around me.

We are halfway there!

Okay, time for myself again. It is now 13:00 p.m., time to eat and time for coffee! Lovely. Nothing else special, until I had to pee. Yes, that sounds a bit weird, but let me explain.

I had to pee very badly. On the way to the toilet, I got distracted by the mailbox. In the corner of my eye, I see a small box. I HAVE to pick it up, look at it and OPEN it. It seems to be a kit for a Christmas star (or something). Of course, you understand where this is going. I MUST build this. Don’t forget people, I really needed to pee. Completely forgotten. 15 minutes later, I am done with that stupid Christmas star kit thingy. And all of a sudden, OH YES, I really had to pee. Voilà, this happens quite often.

The rest of the afternoon, I was able to work ‘reasonably’ well. What you call working well by the way because I kept walking, coming up with ideas while walking than I was sitting behind the laptop. But hey, sometimes that just works better for me. I did forget to take my medication (which is great, not). So, note to self, set extra alarm clocks tomorrow!

Do you want to leave a comment, but don’t want to leave your name or email address? No problem, you can, just fill in the comment section and click post comment.


Het is weer eventjes geleden. Zo’n twee weken, geloof ik. Oeps. De afgelopen weken waren DRUK, en het wordt nog veel drukker (milde paniek aanval incoming). Ontzettend slecht excuus natuurlijk, ik weet het. Maar mijn hoofd draait letterlijk overuren.

Waar hadden we het over de laatste keer?

In mijn laatste blog had ik het over thuiswerken met AD(H)D. Want dat is best wel pittig (understatement). In mijn laatste blog kon ik niet alles kwijt. Ik praat nogal graag EN veel, dus wat doen we? We geven een vervolg aan mijn laatste blog en jullie mochten kiezen. Meer tips over thuiswerken met AD(H)D, geloof me, tips genoeg! Of over een dag thuiswerken met mij, mijn AD(H)D en alles wat daarbij komt kijken. Uiteindelijk kozen jullie voor dat laatste. Ge. Wel. Dig. Want nu moet ik opschrijven wat ik doe, waar ik dat doe en wanneer. Nu maar hopen dat mijn stagebegeleider en mijn collega’s dit niet al te serieus nemen. Straks denken ze nog dat ik niks doe (hallo jullie, ik werk heel hard!).

De wekker gaat

Omdat ik thuiswerk en mijn reistijd wegvalt, kan ik bijna een uur langer in bed blijven liggen (vind ik heel erg fijn). Hm, dat thuiswerken is zo slecht nog niet? Om 07:00 gaat mijn wekker en tussen 07:00 en 07:30 sta ik op. Van pyjama naar sportkleding. Vaak dan, niet altijd, soms is mijn trainingspak ook prima. Wakker worden met een bak koffie, want ik kan echt NIET zonder koffie. Vervolgens doe ik 30 minuten yoga. Ik ben absoluut geen professional, maar hé, ik moet iets. Daarna ontbijt ik, fris ik me op en dan begint mijn dag. Gaat tot nu toe nog prima, al zeg ik het zelf.

En toen?

Het is nu ongeveer 08:45. Oké, shit, wat heb ik nodig? Checklist? Checklist. Waar is mijn checklist?! Zo gaat het bijna iedere ochtend, zowel op kantoor als thuis. Deze checklist bestaat uit kleine taakjes die ik doe, voordat ik verderga. Controleren van mijn e-mail, deadlines nalopen en maken van een planning voor de ochtend.

Om 10 gaat de eerste wekker. Wat?! Wekker? Jazeker. Deze wekkers zorgen ervoor dat ik niet vergeet te eten en te drinken. Ze zorgen ervoor dat ik mezelf in leven houd (letterlijk). Want ik vergeet serieus te eten, te drinken en pauzes te nemen. Ik kan mezelf zo verliezen in bepaalde dingen, dat ik alles om me heen vergeet.

We zijn halverwege

Oké, weer even tijd voor mezelf. Het is nu 13:00, tijd om te eten én tijd voor koffie! Heerlijk. Verder niets bijzonders, totdat ik moest plassen. Ja, dat klinkt een beetje raar, maar laat het me uitleggen.

Ik moest plassen en best wel nodig ook. Onderweg naar het toilet word ik afgeleid door de brievenbus. In mijn ooghoek zie ik een klein doosje naar binnen vallen. Die MOET ik even oprapen, bekijken en OPENMAKEN. Schijnt het een bouwpakket voor een kerstster te zijn. Je begrijpt natuurlijk wel waar dit heengaat. Dit MOET ik even bouwen. Vergeet niet, ik moest echt héél nodig plassen. Compleet vergeten dus. 15 minuten later heb ik die stomme kerstster gebouwd. En ineens, OH JA, ik moest heel nodig plassen. Voilà, dit gebeurt dus best vaak.

De rest van de middag heb ik ‘redelijk’ goed kunnen werken. Wat je goed werken noemt trouwens, want ik heb meer gelopen en al lopend ideeën bedacht dan dat ik achter de laptop zat. Maar hé, dat werkt voor mij soms gewoon beter. Wel was ik nog even vergeten om mijn medicijnen te nemen (wat een feest). Dus Sanne, morgen weer extra wekkers zetten!

Wil je een reactie achterlaten, maar niet je naam of e-mailadres achterlaten? Geen probleem, dat kan ook, vul alleen de reactie in en klik op reactie plaatsen.

Eén reactie op “My day while working from home”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: