Working from home with AD(H)D

Dutch? Scroll down!

Last week I told you, time flies by, especially in this day and age. Since March, the days are flowing into each other. The time I had school from home? I can’t even remember clearly how that went. My internship also goes very fast. Sometimes I forget to enjoy it. The pandemic, as I wrote in my last blog, has quite an effect on someone with AD(H)D. Working from home also has quite an impact on me, I realized after my last blog. Because yes, try that. Concentrated working. In your pj’s. In your own home at the kitchen table.

Working from home? What?!

Working at the office is no obvious and normal. The transition has been a challenge for everyone. Colleagues don’t see each other anymore and we exchanged our clothes for very comfortable pj’s. Don’t deny it, you too have taken your favorite pj’s out of the closet.

For someone with AD(H)D, it’s a challenge. The switch from office to working from home has, among other things, meant that people with AD(H)D can hardly keep up with everything. I too have a lot of trouble with it. At the office, you get to do more than you think you do. But now? I’m now sometimes lost at the kitchen table staring at my screen. Why is that? Well, my house is screaming DISTRACTION. Wherever I look. I see something. On the kitchen table. In the living room. I hear something. What’s that? Or I have to do something. Shit, all of a sudden, another hour has passed. Oh, and I also have a dog who just loves to cuddle with me. I am getting crazy. And tired. That too. What now?

Strict schedule

Yeah, that’s a nice one. The people, who have been following me for a long time, know that making a strict schedule and following that schedule is VERY HARD for me. That was already a thing before the pandemic, but now it’s even worse. And yet, that’s what helps me now. Every day I make a schedule, a to-do-list, whatever you call it. I push myself. Little by little it goes better (I think). My tip? Just try it, that’s what I do, and hopefully, it will help you too. It at least helps me a little bit, even though I still find it difficult… Someone who wants to plan together with me, sounds fun? 🤔

Alarms

What. A. Lifesaver. Seriously, a really big tip! Working from home has made me forget about time COMPLETELY. Before I know it, it’s been a few hours. Shit, what did I actually do in that time? Wait, did I eat? I don’t think I’ve drunk anything yet? Did I take a break? The alarm clock, both on my phone and in human form (my mother and my boyfriend), make sure I don’t forget to eat and drink. They make sure I take breaks in time and can rest for a while. How do you do that?

Morning routine

Rolling out of bed, sitting in your pj’s behind the kitchen table to go to work. It sounds nice and super comfortable, I know. Don’t. Do. It. You wouldn’t do it at the office, would you? When I go to the office, I get up between 6:00 a.m. and 6:30 a.m., so I’m at the office between 8:45 a.m. and 9:00 a.m. I try to hold on to that same morning routine when I have to work at home. I don’t always succeed, but I do my best! It does work.

I can go on like this for a while. My head is bursting with ideas about working from home and AD(H)D, but let me start with this. Oh and check my Working From Home Bingo AD(H)D Edition! 👇🏼

Do you want to leave a comment, but don’t want to leave your name or email address? No problem, you can, just fill in the comment section and click post comment.


Vorige week zei ik het al, de tijd vliegt voorbij. Zeker in deze tijd. Sinds maart lopen de dagen in elkaar over. De maanden maart tot en met juli, de tijd dat ik vanuit huis school had, kan ik me al niet eens meer herinneren. Ook mijn stage gaat ontzettend snel. Soms vergeet ik ervan te genieten. De pandemie heeft, zoals ik mijn laatste blog schreef, best wel veel effect op iemand met AD(H)D. Ook het thuiswerken heeft toch best wel veel effect op mij, besefte ik me na mijn laatste blog. Want ja, probeer dat maar eens. Geconcentreerd werken. In je pyjama. In je eigen huis aan de keukentafel.

Thuiswerken? Wat zeg je?

Werken op kantoor is niet meer vanzelfsprekend. Voor iedereen is de overgang best wel een uitdaging (geweest). Collega’s zien elkaar niet meer en onze normale kleding hebben we ingeruild voor een uiterst comfortabele pyjama. Ontken het maar niet, ook jij hebt je favoriete pyjama uit de kast gehaald.

Voor iemand met AD(H)D is het al helemaal een uitdaging. De switch van kantoor naar thuiswerken heeft er onder andere voor gezorgd dat mensen met AD(H)D met moeite op de hoogte kunnen blijven van dingen. Ook ik heb er veel moeite mee. Op kantoor krijg je toch meer mee dan je denkt hoor. Maar nu? Ik zit nu af en toe verloren aan de keukentafel naar mijn scherm te staren. Waarom? Nou, mijn huis schreeuwt AFLEIDING. Waar ik ook kijk. Ik zie iets. Op de keukentafel. In de woonkamer. Ik hoor iets. Wat is dat? Of ik moet “even” iets doen. Shit, ineens ben ik weer een uur verder. Oh, en ik heb ook nog een hond die maar wat graag met mij knuffelt nu ik zoveel thuiswerk. Ik word gillend gek. En moe. Ook dat nog. Wat nu?

Strakke planning

Ja, dat is een leuke. De mensen die me al langer volgen, weten dat een strakke planning maken en volgen voor mij NOGAL MOEILIJK is. Vóór de pandemie was dat al een dingetje, maar nu al helemaal. En toch is dat wel wat me nu helpt. Iedere dag maak ik een planning, een to-do-list, net hoe je het noemen wilt. Ik push mezelf. Stukje bij beetje gaat het beter (denk ik dan). Mijn tip? Gewoon proberen, dat doe ik ook en hopelijk helpt het jou. Het helpt mij in ieder geval een klein beetje, ook al vind ik het nog steeds moeilijk… Iemand die samen met mij wil plannen, lijkt me leuk? 🤔

Wekkers

Wat. Een. Lifesaver. Serieus, echt een dikke tip! Het thuiswerken heeft ervoor gezorgd dat ik COMPLEET de tijd vergeet. Voor ik er erg in heb, is het alweer een paar uur verder. Shit, wat heb ik in die tijd eigenlijk gedaan? Wacht, heb ik wel gegeten? Volgens mij heb ik nog niets gedronken? Heb ik wel eventjes pauze genomen? De wekker, zowel op mijn telefoon als in menselijke vorm (mijn moeder en mijn vriend), zorgen ervoor dat ik niet vergeet te eten en te drinken. Dat ik op tijd pauzes neem en even tot rust kan komen. Hoe doe jij dat?

Ochtendroutine

Uit het bed rollen, in je pyjama achter de keukentafel gaan zitten om te gaan werken. Het klinkt heerlijk en super comfortabel, ik weet het. Doe. Het. Niet. Zou je op kantoor toch ook niet doen? Wanneer ik naar kantoor ga, sta ik tussen 6 uur á half 7 op, zodat ik tussen kwart voor 9 á 9 uur op kantoor ben. Ik probeer diezelfde ochtendroutine vast te houden als ik thuis moet werken. Lukt niet altijd, maar ik doe mijn best! Het werkt wel.

Zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. Mijn hoofd barst van de ideeën over thuiswerken en AD(H)D, maar laat ik hiermee beginnen. Oh en check hieronder mijn Thuiswerken Bingo AD(H)D Editie! 👇🏼

Wil je een reactie achterlaten, maar niet je naam of e-mailadres achterlaten? Geen probleem, dat kan ook, vul alleen de reactie in en klik op reactie plaatsen.

Eén reactie op “Working from home with AD(H)D”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

%d bloggers liken dit: